DE JOBBER FOR KOST, LOSJI, ERFARINGER OG GODE MINNER

I to-tre uker i juli-august 2022 jobber Eva Munch fra Luxemburg og Lena Grabenauer fra Tyskland frivillig på Gammelgården Lysklæt i Melhus utenfor Trondheim. Etter to år med pandemi og nedstengning er WWOOFerne tilbake på norske gårder. Bildefortelling for Adressa, august 2022.

FEST OG PROTEST: EN SKEIV HISTORIE

«Å lede Pride er å sørge for at det blir både fest og protest, og en god dose medmenneskelig handling. Det vi kaller diakoni», sier Eivind Rindal, kirketjener fra en skeiv prestefamilie. Portrettintervju med Rindal, leder for Trondheim Pride. For Adressa, august 2022. Tekst av Åge Winge.

DE OPPLYSTE LANDSBYENE

I februar og mars 2020 reiste jeg rundt på den nepalske landsbygda i to uker. Her ble jeg kjent med noen av menneskene der og fikk et innblikk i livene deres, hvordan dem drar nytte av lokalprodusert strøm og hvilke utfordringer de står overfor.

FOLK OG HISTORIER FRA BEIARN

Distriktskommunen Beiarn i Nordland Fylke slapp unna sammenslåing i kommunereformen. Våren 2019 reiste jeg rundt og oppsøkte ulike miljøer i kommunen, ble kjent med menneskene der og oppdaget fort at alle hadde en sterk tilknytning til hjemkommunen sin på ulike måter.

DEN ØKUMENISKE KOMMUNITETEN I BJÄRKA-SÄBY

Presten Peter Halldorf har formidlet ortodoks tro i over 20 år. I et gammelt barokk slott fra 1800-tallet, i Sverige, arrangerer han spirituelle retretter og seminarer for dem som ønsker å studere og fordype seg i sin kristne tro.

POSTKORTSAMLEREN I STORGATA

Johan Emil Kallevik er innehaver av butikken Bærre Lækkert i Salgshallen i Storgata og kan vise til en imponerende samling av det som visstnok er Norges største samling av gamle postkort.

OVER NOREFJELL MED PAMPERS OG PULK

I april 2018 ble jeg med den nybakte pappaen Karl Dagfinn Brattegard og sønnen Vetle på ett år på skitur over Norefjell. Fotoreportasje for Hallingdølen.

ST. SUNNIVAS SKOLEKOR

I november 2019 ble jeg med når ungdommene i skolekoret fra St. Sunnivas Ungdomsskole stilte opp som kapellvakter, og hadde dugnadshelg i Østmarkskapellet utenfor Oslo. Fotoreportasje for avisen Vårt Land.

Láhko Nasjonalpark & Saltfjellet

Sommeren 2019 gikk jeg en lengre tur alene gjennom to av Nordlands nasjonalparker: Láhko og Saltfjellet-Svartisen. Jeg tok med kameraet og dokumenterte mitt eget møte med landskapet, dyrene og menneskene jeg møtte på veien.