DE OPPLYSTE LANDSBYENE

I februar og mars 2020 reiste jeg rundt på den nepalske landsbygda i to uker. Her ble jeg kjent med noen av menneskene der og fikk et innblikk i livene deres, hvordan dem drar nytte av lokalprodusert strøm og hvilke utfordringer de står overfor.

HISTORIER FRA BEIARN KOMMUNE

Distriktskommunen Beiarn i Nordland Fylke slapp unna sammenslåing i kommunereformen. Våren 2019 reiste jeg rundt og oppsøkte ulike miljøer i kommunen, ble kjent med menneskene der og oppdaget fort at alle hadde en sterk tilknytning til hjemkommunen sin på ulike måter.

DEN ØKUMENISKE KOMMUNITETEN I BJÄRKA-SÄBY

Presten Peter Halldorf har formidlet ortodoks tro i over 20 år. I et gammelt barokk slott fra 1800-tallet, i Sverige, arrangerer han spirituelle retretter og seminarer for dem som ønsker å studere og fordype seg i sin kristne tro.

OVER NOREFJELL MED PAMPERS OG PULK

I april 2018 ble jeg med den nybakte pappaen Karl Dagfinn Brattegard og sønnen Vetle på ett år på skitur over Norefjell. Fotoreportasje for Hallingdølen.

ST. SUNNIVAS SKOLEKOR

I november 2019 ble jeg med når ungdommene i skolekoret fra St. Sunnivas Ungdomsskole stilte opp som kapellvakter, og hadde dugnadshelg i Østmarkskapellet utenfor Oslo. Fotoreportasje for avisen Vårt Land.

Láhko Nasjonalpark & Saltfjellet

Sommeren 2019 gikk jeg en lengre tur alene gjennom to av Nordlands nasjonalparker: Láhko og Saltfjellet-Svartisen. Jeg tok med kameraet og dokumenterte mitt eget møte med landskapet, dyrene og menneskene jeg møtte på veien.

POSTKORTSAMLEREN

Johan Emil Kallevik er innehaver av butikken Bærre Lækkert i Salgshallen i Storgata og kan vise til en imponerende samling av det som visstnok er Norges største samling av gamle postkort.